Pigmentfläckar - Melasma

Har du problem med pigmentfläckar och åldersfläckar? Beroende på vilken typ av hudförändring eller pigmentering du har skräddarsyr vi ett behandlingsprogram.

Har du problem med pigmentfläckar och åldersfläckar? Vi ger dig ett skräddarsytt behandlingsprogram, beroende på vilken typ av hudförändring eller pigmentering du har.

De vanligaste orsakerna till olika hudförändringar är ålder, sol, hormoner i kombination med sol och graviditet. En del får mörka fläckar efter acne, som t ex mörka hudtyper.

Om du behöver hjälp för dina pigmentfläckar så erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation, där lyssnar vi på dig och din historik gällande dina pigmentförändringar.

Fördelar med att reducera pigmentfläckar

  • Stärker huden
  • Minskar pigmentcellernas onormala överproduktion
  • Jämnare hudton
  • Minskat åldrande
  • Minskar risken för att få mer pigmentfläckar än tidigare

Melasma/kloasma

Melasma eller kloasma är ett ofarligt tillstånd i form av ökad pigmentering i ansiktet, vanligtvis med symmetrisk utbredning vid framförallt ögonbryn, tinningar, kindben och haka. Pigmenteringen framträder tydligare vid solning.

Fläckarna har med kroppens hormonbalans att göra och kan ibland drabba gravida, eller kvinnor som äter P-piller. De uppkommer hos vissa kvinnor som är särskilt benägna för att få denna typ av hudreaktion. Sedan de lågdoserade P-pillren kom är det inte längre så vanligt att melasma uppstår. Fläckarna framkallas inte då kvinnor med klimakteriella besvär behandlas med östrogenpreparat.

Fibrom

Fibrom (Själkande fibrom) varierar i storlek - alltifrån någon millimeter till en centimeter och förekommer ensamma eller som multipla. Små fibrom kallas för "skin tags" och dessa förekommer mest hos äldre och återfinns oftast på hals och axiller. Fibrom liknar en bindvävsknuta och är en vanligt förekommande hudförändring som många anses vara missprydande. Dessa hudflikar kan återfinnas på hela över- och underkroppen och lämpar sig utmärkt för laserbehandling med Co2-lasern. Boka gärna tid för en kostnadsfri konsultation.

Födelsemärken och hudförändringar 

Vissa av dessa kan vara farliga eller bli farliga i framtiden. Det är därför klokt att få dina födelsemärken undersökta och upprätta en "prickkarta" över dina hudförändringar. Detta gör du hos vår onkolog. Önskar du sedan skära bort födelsemärkena kan du göra det hos någon av våra plastikkirurger eller kirurger, beroende på vilket kosmetiskt resultat du önskar. Om du väljer att inte upprätta en prickkarta hos vår onkolog, föreslår vi att du överväger analys av de märken vi opererar bort, då det kan vara en bra hälsoförsäkring.

Kom till SSCC för en kostnadsfri konsultation. Vi har läkare och sjuksköterskor som hjälper dig att ta fram rätt behandling eller operation.
När du bokar en tid hos oss ger vi dig förslag på tider mellan 09.20 till 17.30.
Behöver du hjälp med finansieringen? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Behandlingar som kan avhjälpa problemet:

Enerpeel 
Enerpeel® behandlingen gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga och djupare problem i huden så som rynkor, acne, rosacea mm.
ViPeel Vill du ha en fin och fräsch hy på en vecka med ViPeel? Oavsett om du har en mörk eller ljus hy hjälper Stockholm Medical Skincare Center dig!